شلنگ بالابر هیدرولیک و یا لوله های قابل انعطاف در عملکرد بالابر های هیدرولیک نقش مهمی را دارند. شلنگ های هیدرولیک در مقایسه با شلنگ های معمولی دارای ویژگی و خصوصیت های مهمی میباشد. که در ادامه این مطلب قصد داریم برای شما کاربران عزیز این خصوصیات را توضیح دهیم.
کاربرد
- بالابر های هیدرولیک بر اساس اصل پاسکال با فشار و نیروی روغن کار میکنند.
- شلنگ بالابر هیدرولیک وظیفه انتقال نیرو و فشار روغن را از طریق پاوریونیت به جک هیدرولیک را دارد.
جنس شلنگ بالابر هیدرولیک
- به دلیل اینکه روغن فشار زیادی را به شلنگ وارد میکند این نوع شلنگ به شکلی طراحی و ساخته میشود ک در برابر پارگی مقاوم باشد.
- معمولا از چند لایه پلاستیک و ترمو پلاستیک و دو یا چند لایه سیم بافته شده در شلنگ های هیدرولیک استفاده میشود.
برای مثال در دستگاه های که فشار روغن پایین است از شلنگ دولایه سیم استفاده میشود و زمانی که فشار بالا میباشد از شلنگ های چهار تا شش لایه سیم استفاده می شود. تمام شلنگ های هیدرولیک طوری طراحی و ساخته می شوند که تحمل فشار را تا سه تا چهار برابر فشار نامی تحمل کنند و این موضوع به دلیل ایمنی بیشتر می باشد.
نکات مهم درمورد خرید و نصب
- در ابتدا باید از سازگاری سیالی که از مسیر شلنگ میخواهد عبور کند با شلنگ را بررسی کنیم
- دقت به فشار سیالی که میخواهد در مسیر شلنگ عبور کند و سازگاری آن با شلنگ
- تحمل فشارهای مکانیکی اعمال شده در حین کار نظیر ضربه قوچ و نوسانات مختلف فشار سیال
- سازگار با تغییرات دمایی سیال و محیط کاری
- انتخاب دقیق قطر درونی شلنگ فشار قوی بر اساس فشار مورد نیاز
- دقت کافی در نصب تجهیزات و استفاده از لوازم توصیه شده تولیدکنندگان شلنگ فشار قوی.
- حتیالامکان محل عبور شلنگ هیدرولیک از مجاورت سیستمهای دوار و متحرک، قطعات داغ و کورهها نباشد و بین 5 الی 8 درصد شلی برای شلنگ در نظر گرفته شود چرا که سفت شدن بیش از حد شلنگ سبب اعمال فشارهای زیادی در حین کار میشود.
- عوامل محیطی مخرب را شناسایی کنیم و تا جای امکان آنها را برطرف کنیم. برخی از این عوامل عبارت هستند از: نصب شلنگ هیدرولیک در محیطهایی که در مجاورت مواد شیمیایی خورنده، محیطهای اسیدی، حلالهای مختلف، سیالات خورنده، آلودگی هوا، نور ماورای بنفش، اوزون و آب نمک قرار میگیرد.