بالابر های هیدرولیکی، معمولا انواع بسیار متنوعی دارند که هرکدام، در صنعت های خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. از بالابر های صنعتی ثابت و فروشگاهی گرفته تا بالابر های متحرک و یا بالابر ساختمانی و… برای یک فروشگاه یک بالابر صنعتی ثابت مورد استفاده قرار می گیرد. اما در مواردی که نیاز است این بالابر جابجا شود از چه نوعی استفاده می شود؟ اگر قرار است در خیابان یا یک فضای باز از این دستگاه استفاده کنیم، تکلیف چیست؟ امروز در این مقاله، می خواهیم به این موضوع بپردازیم که بالابر متحرک چیست و چه ویژگی هایی دارد. همچنین قرار است موارد مصرف این نوع بالابر متحرک را بیان کنیم. همچنین برای شناخت بهتر انواع مختلف این دستگاه، مقاله انواع بالابر هیدرولیکی را مطالعه کنید.
بالابر متحرک چیست؟
بر خلاف بالابر های هیدرولیکی ثابت، بالابر متحرک معمولا به صورت سیار عمل می کند و در یک جای ثابت، نصب نمی شود. حتما زمانی که تیر برق خیابان دچار مشکل می شود، دقت کرده اید که یک خودرو از طرف اداره برق که پشت آن یک اتاقک نفربر به همراه یک بازوی هیدرولیکی نصب شده که مامور برق به کمک این اتاقک، بالا رفته و به تیر برق برای تعمیرات و سرویس دسترسی پیدا می کند! شاید بتوان گفت رایج ترین نوع مصرف انواع بالابر متحرک، همین موضوع باشد. بالابر متحرک موارد مصرف بسیار زیادی دارد که در ادامه، به تمامی این موارد خواهیم پرداخت.
در چه مواردی از بالابر متحرک استفاده می شود؟
سوال خیلی از عزیزان این است: “موارد استفاده بالابر صنعتی متحرک چیست؟” که قرار است در این قسمت به این سوال پاسخ دهیم. به طور کلی می توان گفت در مواردی که یا امکان نصب بالابر ثابت وجود ندارد یا این که به صورت موقتی یا متغیر، نیاز به یک بالابر وجود دارد، از بالابر متحرک استفاده می شود. به طور مثال، در کارگاه ساختمانی که موقتی بوده و امکان نصب بالابر به صورت فیکس وجود ندارد، می توان از انواع بالابر متحرک استفاده کرد. یا اینکه همانطور که قبل تر مثال زدیم، برای تعمیرات خیابانی، رفع موانع، مشکلات احتمالی پیش آمده در محدوده شهری و… نیز از مدل های مخصوص بالابر متحرک استفاده می شود.
یکی دیگر از موارد استفاده این دستگاه، در انبار های بزرگ و صنعتی است که قفسه بندی شده است. معمولا کارگران از بالابر متحرک برای جابجایی محموله ها یا خالی کردن بار از این دستگاه استفاده می کنند. یکی دیگر از موارد رایج استفاده از بالابر متحرک، می تواند در نمایشگاه های خودرو باشد که از یک دستگاه بالابر متحرک، برای جابجایی خودرو ها می توان استفاده کرد. اما هر کدام از این مصارف، نیازمند نوع خاصی از بالابر متحرک است. در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت کامل به معرفی انواع مختلف بالابر صنعتی متحرک بپردازیم.
انواع بالابر متحرک چیست؟
انواع بالابر هیدرولیکی متحرک را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:
لیفت تراک یا استاکر
لیفت تراک یا استاکر، نوعی از بالابر متحرک است که به صورت ریلی عمل کرده و تحمل وزن هایی تا 3 تن را نیز دارد. این نوع بالابر از دو نوع دستی و برقی تشکلیل می شود. استاکر های برقی نیز در نوع معمولی و تلسکوپی هستند که ارتفاعی بین 80 تا 120 سانتی متر در حالت بسته دارند. ارتفاع متغیر و باز این نوع بالابر تا 4 متر نیز وجود دارد. مدل دستی نیز یکی از انواع بالابر صنعتی متحرک است که برای جابجایی بار از روی پالت ها در انبار های صنعتی و کارخانجات تولیدی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
معرفی خصوصیات بالابر صنعتی متحرک
بالابر صنعتی متحرک از جمله بالابرهایی است که با کارکردهای متفاوت وجود دارد. یکی از بالابر صنعتی بالابر بوم لیفت و بالابر متحرک قائم است که در ادامه به آن آشنا می شوید. وجود بالابر متحرک می تواند مزایا و محاسن زیادی را در محیط های کاری و صنعتی ایجاد نماید. این بالابر متحرک دسترسی به مواد و نقاط مختلف را آسان و سریع خواهد کرد.
بالابر صنعتی متحرک نیز به ۲ گروه بزرگ تقسیم بندی می شود. این نوع بالابرها را با نام بالابر سیار نیز می شناسند.
عملکرد بالابر صنعتی متحرک
بالابر های متحرک با کارکرد نفری تولید می شود. همین موضوع طراحی و ساختار متفاوتی را برای این نوع بالابر رقم می زند. نقش بالابر متحرک برای افراد به حدی است که افراد زیادی آن را Man lift نام گذاری می کنند. بالابر متحرک بر مبنای عملکرد چرخ جا به جا می شود. این جا به جایی با وجود چرخ ها به راحتی میسر و فراهم می گردد. بالابر صنعتی متحرک به دلیل اینکه بیشتر در زمینه جابه جایی افزاد استفاده می شوداز ایمنی قابل قبولی برخوردار می باشد. همچنین شما می توانید از این بالابر در ارتفاعات متخلف استفاده کنید. این ارتفاع بالا برای کارها و خدمات صنعتی، ساختمانی همچون رنگ آمیزی، تعمیر، نصب، راه اندازی و … مورد استفاده قرار می گیرد.
بالابر متحرک قائم
بالابر متحرک قائم به شکل قائم مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع یک نفر سوار بر بالابر هیدرولیکی شده و به کارهای مختلف نظیر تعمیر، راه اندازی، نصب و … می پردازد. جا به جایی افقی با این نوع بالابر ممکن نیست. بالابرهای ریلی، بالابرهای تلسکوپی و قائم از جمله بالابرهای هیدرولیکی متحرک می باشند.
توانایی ارتفاعی و حرکتی بالابرهای هیدرولیکی متحرک بسیار متنوع است. این بالابر ها برای مشاغل مختلف کارایی دارد. این نوع بالابرها در هزینه و زمان بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی هستند.
بالابر هیدرولیکی متحرک نفربر از نازل ترین قیمت ها نسبت به دیگر بالابرها برخوردار می باشد. این موضوع بالابر هیدرولیکی صنعتی نفربر را به یک بالابر اقتصادی تبدیل می کند.
بالابر بوم لیفت
نمونه ای دیگر از بالابرهای صنعتی متحرک از دایره کارکردی بیشتری برخوردار می باشد. این نوع بالابر امکان حرکت در ۲ جهت قائم و افقی را فراهم می کنند. بالابرهای سیار نام برده را با نام بالابرهای بوم لیفت می شناسند. بوم لیفت امتیازهای بسیاری را نصیب صاحبان صنایع و مشاغل می کند. زمانی که از این نوع بالابر بهره مند می شوید، دیگر نیازی به قرارگیری دقیق در زیر محل ندارید. با راه اندازی این بالابر می توانید نیمی از راه را به شکل افقی و بقیه راه را نیز به شکل عمودی طی کنید. گاهی امکان دسترسی مستقیم به محل وجود دارد. در این صورت بالابر صنعتی بوم لیفت می تواند گزینه مناسبی باشد. وجود حرکت ۲ جانبه در بوم لیفت نیز می تواند سطح امنیت بیشتری را برای آن فراهم کند.
بالابرهای بوم لیفت نیز از مکانیزم های گوناگونی برای حرکت بهره مند می شوند. ساده ترین و رایج ترین مکانیزم به کار گرفته شده در این بالابر صنعتی، عملکرد مفصلی است. در این عملکرد، بازوهای بالابر به شکل مفصل و با نیروی هیدرولیک به حرکت در می آیند. این نوع بالابر برای ارتفاع های کم توصیه می شود و از قدمت قابل توجهی نیز برخوردار است.
نمونه دیگر بالابر صنعتی بوم لیفت با عملکرد تلسکوپی عرضه می گردد. بازوهای تلسکوپی متداخل این بالابر توسط زنجیر و جک هیدرولیک به بیرون رانده شده و از این طریق دسترسی فراهم می شود. یک نوع دیگر بالابر بوم لیفت با عملکرد ترکیبی تلسکوپی-مفصلی شناخته می شود. در این نوع بالابر می توان هر دو بازوی مفصلی و تلسکوپی را مشاهده کرد. این بالابر صنعتی برای کار در محیط بسته و شرایط سخت توصیه می شود. بنابراین از سطح بالا و کارآمدی برخوردار می باشد.